Nieuw-West stimuleert verduurzamen woningen

13 maart 2020

De gemeente heeft 8000 brieven verstuurd naar woningbezitters van eengezinswoningen in Amsterdam Nieuw-West met het aanbod zich in te schrijven voor deelname aan de collectieve inkoopactie duurzaamheidsmaatregelen. Het gaat om isolatie- en ventilatiemaatregelen en zonnepanelen. Op 10 en 11 maart vinden diverse bewonersbijeenkomsten plaats.

Werken aan lager energieverbruik

Stadsdeel Nieuw-West streeft naar een lager energieverbruik voor zijn inwoners, door onder andere woningisolatie en zonnepanelen te stimuleren. Daarom kunnen bewoners meedoen met een collectieve aankoopactie die georganiseerd wordt in samenwerking met het team ‘Winst uit je woning’. Op deze manier kunnen bewoners van een eengezinswoning die geen onderdeel is van een VvE verschillende maatregelen voordelig inkopen. Portefeuillehouder Wonen & Duurzaamheid Ronald Mauer: “We lopen als Stadsdeel voor in het ondersteunen van onze bewoners om hun energieverbruik op een aantrekkelijke manier te verminderen”.

Het stadsdeel werkt voor dit aanbod samen met Winst uit je Woning

Makkelijk zelf energie en geld besparen

Artikel delen:

!WOON