Protest 28 maart – huizen voor mensen niet voor winst

Huizen voor mensen, niet voor winst

06 maart 2020

Op 28 maart organiseert een coalitie van groeperingen de demonstratie ‘Huizen voor mensen niet voor winst’. Ze geven aan dat iedereen wordt geraakt door de wooncrisis en pleiten voor een radicaal andere beleid. De organisatoren willen een stad die voor iedereen bereikbaar is. Waar haar bewoners zeggenschap en zekerheid hebben en verzekerd zijn van een permanent en betaalbaar dak boven hun hoofd. Ze geven aan dat deze rechten door het gevoerde woonbeleid niet meer vanzelfsprekend zijn, maar meer een privilege worden. Daarom roepen ze bewoners op om in actie te komen tegen hoge huren en de flexibilisering van de huisvesting.

De organisatoren pleiten voor:

  • De bouw van betaalbare sociale huurwoningen
  • Minder markthuur, meer volkshuisvesting: lager huren
  • Stop op verkoop, liberalisering en flexibilisering van sociale huurwoningen
  • Afschaffen van de verhuurdersheffing
  • Woonzekerheid voor iedereen

Locatie: Amsterdam – Jonas Daniel Meijerplein
Datum: 28 Maart – 14:00

Artikel delen:

!WOON