VvE summerschool: 5 webinars in juni

03 juni 2020

We gaan aan de slag met de VvE summerschool! Fysieke bijeenkomsten gaan voorlopig niet door, dus gaan we online aan de slag. In juni organiseren we 5 gratis webinars voor eigenaar-bewoners en VvE’s in Amsterdam. Doet u mee?

Aanmelden kan via onze website. U ontvangt per email een bevestiging van uw aanmelding met de link om deel te nemen aan het webinar.

Lesprogramma

In juni organiseren we 5 webinars over verschillende onderwerpen. De webinars zijn los van elkaar te volgen.

 • 10 juni 2020, 19.30-20.15 uur: Verhuur in de VvE
  Welke regels gelden er als er in de VvE wordt verhuurd? Wanneer is dit toegestaan? Op welke manier kan verhuur worden verboden? Het webinar stipt verschillende vormen van verhuur aan; reguliere verhuur, kamergewijze verhuur en verhuur aan toeristen.
 • 16 juni 2020, 19.30-20.15 uur: Wijzigen van de splitsingsakte
  Amsterdam bouwt volop. Ook binnen uw VvE kunnen er appartementen zijn met kleine of grote wijzigingen. Een dakterras, aanbouw, opbouw of kelder, wat zijn de consequenties voor uw VvE en de splitsingsakte? Wanneer moet de akte worden gewijzigd? En hoe neemt de VvE zo’n beslissing?
 • 18 juni 2020, 19.30-20.15 uur: Bestuur & Beheer
  Welke taken heeft het bestuur van de VvE eigenlijk en wat is de rol van een beheerder? Denk u erover om bestuurslid te worden of bent u al bestuurslid? Laat u tijdens dit webinar informeren over de taken en verplichtingen.
 • 24 juni 2020, 19.30-20.15 uur: VvE op orde
  Wilt u meer weten over de regels, verplichtingen en bevoegdheden van een VvE? In dit webinar krijgt u uitleg over de splitsingsakte en -reglement, de gezamenlijke kosten, delen en zaken waar u samen met uw buren voor moet betalen.
 • 30 juni 2020, 19.30-20.15 uur: Vergaderen
  Jaarlijks hoort de VvE minimaal één keer te vergaderen. Welke regels gelden er om samen beslissingen te nemen? Welke stemverhoudingen zijn er? En hoe moet een VvE vergaderen in de anderhalve meter maatschappij? Neem deel aan dit webinar en leer alles over de vergadering van eigenaren.

Webinar

Een webinar is een digitale bijeenkomst of cursus. We maken daarvoor gebruik van Microsoft (MS) Teams. U kunt vanaf elk apparaat deelnemen aan het webinar, ook als u geen microsoftaccount heeft. Het gebruik van MS Teams is voor u als gebruiker gratis. U hoeft geen programma te downloaden en kunt via het web (anoniem) deelnemen aan het webinar.

Artikel delen:

!WOON