Hoor en wederhoor – Huurcommissie in de fout

19 augustus 2020

Hoor en wederhoor is een belangrijk principe. Dat geldt ook bij procedures bij de Huurcommissie. Deze gaf onlangs een fout toe. Zij had haar uitspraak namelijk gebaseerd op door de verhuurder toegezonden stukken, die niet met de huurder waren gedeeld. Bijzonder detail is dat deze stukken op initiatief van de Huurcommissie zijn opgevraagd, nog wel NA de zitting. Op deze stukken heeft de huurder dus ook niet kunnen reageren. Aanleiding voor !WOON om een klacht in te dienen. In haar antwoord gaf de Huurcommissie aan de gang van zaken te betreuren en zij bood daarvoor haar excuses aan. Hopelijk leidt het erkennen van de gemaakte fout tot een zorgvuldigere werkwijze. !WOON zal daar op blijven toezien. Het toelaten van informatie zonder inbreng van de andere partij kan leiden tot onterechte uitspraken. Dat was hier overigens niet het geval: na bestudering van de stukken zijn we in overleg met een jurist tot de conclusie gekomen dat een gang naar de kantonrechter weinig zin had.

 

 

Artikel delen:

!WOON