Onnodig hoge energierekening door oude vrieskist

20 augustus 2020

Energie besparen is niet alleen een kwestie van betere isolatie en minder stoken in de winter. In de zomer kunnen de kosten voor koeling flink oplopen. We zien regelmatig dat mensen deze post onderschatten.

Heeft u soms een oude vrieskist?

Laatst was een van onze medewerkers bij een moeder met twee kinderen. Ze vroeg advies omdat ze een hoge energierekening had gekregen met een flinke naheffing. Verder was ook het nieuwe termijnbedrag fors verhoogd. Bij bestudering van de energienota viel op dat ze meer dan 4000 kWh elektriciteit verbruikt had in een jaar. Zo’n hoog verbruik kan een aantal oorzaken hebben. Allereerst kan het zijn dat het verbruik te laag is geschat de afgelopen jaren, wat nu opeens bij een meting aan het licht komt. Dat bleek hier niet het geval, het ging om feitelijk gebruik in een jaar.

Dat komt vaak door elektrisch verwarmen, of door aanwezigheid van een oude vrieskist met een hoog elektra verbruik. Bij de mevrouw in kwestie stond in de keuken naast de koelkast een grote oude vriezer met forse ijsafzetting. Dit zou wel eens de boosdoener kunnen zijn. Na onze uitleg besloot zij om de koelkast en de vriezer te vervangen door een nieuwe koelvries combi. Deze heeft genoeg vriescapaciteit en een fors lager stroom verbruik, slechts 219 kWh per jaar volgens de advertentie. Dat scheelt enorm en hierdoor kan haar termijnbedrag flink naar beneden bijgesteld worden.

Wilt u weten waarop u energie kunt besparen? En uw energierekening naar beneden kunt krijgen? Een !WOON energiecoach komt gratis bij u langs voor handige tips en advies. U ontvangt ook enkele bespaarcadeaus zoals radiatorfolie of een waterbesparende douchekop.

Afspraak maken voor gratis bezoek Energiecoach?

Voor meer informatie en het inplannen van een gratis energiebesparingsadvies, gaat u naar deze pagina.

Vraag gratis bespaaradvies van de Energiecoach

Artikel delen:

!WOON