Een dakterras met afgrond – mag dat?

30 september 2020

Huurder Pedro was blij toen hij afgelopen februari de sleutels kreeg van z’n nieuwe appartement. Na het tekenen van het huurcontact op het kantoor van de makelaar sprong hij op z’n fiets om in zijn nieuwe woning te bekijken wat er nog moest gebeuren voor de verhuizing.

Hij was vooral heel verheugd met het ruime dakterras, hij keek er naar uit daar regelmatig van het zonnetje te kunnen genieten. Hij zwenkte de deur open en slaakte een opgeluchte zucht: eindelijk z’n eigen woning en ook nog eens helemaal gerenoveerd. Enthousiast opende hij de deuren naar het dakterras en deed een paar stappen het vlonder op. Plotseling stond hij aan de grond genageld. Het terras op 4 hoog had helemaal geen balustrade. Aan geen enkele zijde.

Pedro deed de deur snel weer dicht en belde met de makelaar. Die gaf aan dat de aannemer het hek snel zou plaatsen. Na maanden was dat nog niet gebeurd. Toen stapte Pedro naar !WOON. We lieten de makelaar  weten dat hij zich niet aan de toezegging hield het appartement te verhuren met een dakterras (een terras zonder hek is immers geen terras maar gewoon een dak). Plus dat de verhuurder op deze manier ook een  gevaarlijke situatie creëerde voor de huurders; de deur naar het terras was niet eens uit voorzorg afgesloten.

Pas in juli werd het terras voorzien van een hek. Pedro denkt nog na of hij een deel van de huur gaat terugvragen omdat hij in de maanden van de ergste corona crisis geen gebruik kon maken van het terras.

Gebreken aan de woning en nulpunten – huurverlaging

Artikel delen:

!WOON