Welke huurrechten heb je als jongere in Amsterdam?

18 september 2020

Jongeren betalen vaak veel voor woonruimte en krijgen lang niet altijd waar voor hun geld. Naast de huurprijs vragen verhuurders als Camelot, Change= en FIZZ allerlei extra kosten. Woningdelers huren feitelijk een kamer maar betalen samen vaak een enorme prijs voor een appartement. En wat als er iemand verhuist? Wat doe je als je contract afloopt, kan dat verlengd worden?

We zien dat jongeren meer willen weten over hun rechten. !WOON organiseert daarom een gratis webinar voor jongeren van 18-27 jaar over hun huurrechten in Amsterdam.  Het gaat over tijdelijke contracten, huurprijs, onderhoud en servicekosten. Het helpt je om je bewust te zijn van je rechten en plichten. Bovendien weet je !WOON te vinden bij problemen en voor gratis informatie en advies.

Het webinar over huurrecht voor jongeren gaat over:

 • Wat zien wij zoal bij jongeren gebeuren op de Amsterdamse woningmarkt
 • Wie zijn wij als !WOON en met welke vragen kun je bij !WOON terecht.
 • Een basiscursus in het huurrecht, met als subthema’s:
  • Huurprijzen en huurcontracten
  • Wat te doen bij onderhoud/gebreken zoals tocht, schimmel, en dergelijke
  • Huidige regelgeving rondom woningdelen
  • Woning zoeken en Woningnet
  • Meldpunt Ongewenst verhuurgedrag
  • Hoe kan je als jongere een procedure starten bij de huurcommissie of rechtbank.
  • Informatie over project UPLIFT om als jongere een stem te hebben aan tafel bij de gemeente en woningbouwcoöperaties.

Het webinar is interactief met quizvragen, polls en de mogelijkheid om zelf vragen te stellen. Het webinar is een online workshop van een uur plus ruimte voor vragen dat je vanaf huis kunt bijwonen. Je hebt een computer, tablet of telefoon nodig. Deelname is gratis. Je kan deelnemen via de link hieronder, ook via je browser als je geen Teams op je apparaat hebt. Wij verheugen ons op jouw deelname!

Deelnemen aan webinar op donderdag 24 september 19.00 – 20.30

Deelnemen aan webinar maandag 28 september 19.00 – 20.30

Artikel delen:

!WOON