Huurtoeslag vorige jaren gestopt? Let op!

geld

07 oktober 2020

Had je eerder huurtoeslag voor je huidige woning en krijg je dat nu niet meer omdat de huur te hoog is? Dat mag niet van de Raad van State, die spreekt over een “verworven recht”. Onderneem dan vóór 1 januari actie.

Als je inkomen wisselt, is het opletten als je ook huurtoeslag ontvangt. Het kan zijn dat de huurtoeslag stopte omdat het inkomen steeg. Let vooral goed op als het inkomen inmiddels weer is gedaald. Als de kale huur nog steeds onder de huurtoeslaggrens ligt (nu: € 737,14) kan je de huurtoeslag gewoon weer aanvragen. Maar misschien ligt de huur inmiddels door de jaarlijkse verhoging boven die grens. De Belastingdienst wijst een aanvraag dan mogelijk af. Niet terecht als er eerder voor dezelfde woning wel recht op huurtoeslag was, bepaalde de Raad van State. Dit heet een “verworven recht”.

De Woonbond heeft de minister gevraagd de Belastingdienst hierop te wijzen en dossiers goed te bekijken. Dit heeft de minister gedaan en de Belastingdienst gaat dit doen, maar wel pas als huurders erom vragen. Trek dus tijdig aan de bel bij de Belastingtelefoon 0800 0543 als dit (mogelijk) aan de hand is.

Lees hier meer bij de Woonbond.

 

Artikel delen:

!WOON