Zon Zonder Zorgen: handige online tool

18 oktober 2020

Zonne-energie: een prachtige manier om je eigen stroom op te wekken en zo bij te dragen aan een beter klimaat. Wie zelf investeert in zonnepanelen verdient deze nog altijd binnen een overzienbare termijn terug. Voor huurders zijn er steeds meer mogelijkheden via de verhuurder of een energiecoöperatie. Sinds kort is er op de website van Nieuw Amsterdams Klimaat een handige online tool voor bewoners die daarmee aan de slag willen: Zon Zonder Zorgen!

Zon Zonder Zorgen geeft na het beantwoorden van een aantal vragen over je woonsituatie (huur, koop, corporatie of particulier) een overzicht van de mogelijkheden. Wie verder gaat in de vragen komt bij informatie over de geschiktheid van je eigen dak, vergunningen, (tijdelijke) acties rond collectieve inkoop en meer. De tool verwijst ook verder naar andere organisaties zoals !WOON, waar je terecht kunt voor advies of hulp bij de meer lastige stappen.

 

Artikel delen:

!WOON