Borg hoor je terug te krijgen bij vertrek uit huurwoning

16 november 2020

Regelmatig komen huurders bij !WOON omdat ze hun borg niet terug krijgen. Ze zijn vertrokken, maar de verhuurder betaalt niet of verzint een schade en stelt dat hij die verrekent met de borg. Vaak is dat onterecht. We helpen dan ook veel mensen met terugvorderen. Soms is een brief van de huurder zelf genoeg. Soms blijft ook dan reactie uit en biedt een brief van !WOON uitkomst. Als dat nog niet genoeg is geven we de zaak uit handen aan een jurist. Dat kost de verhuurder incassokosten en als ze het er op aan laten komen een kostenveroordeling bij de rechtbank. Professionele verhuurders weten dat heel goed, dus zo ver laten ze het meestal niet komen. Kortom: laat het er niet bij zitten als je de borg niet terug krijgt. Zie de pagina hieronder voor meer informatie. Als je in Amsterdam, Amstelveen of Haarlem woont, vraag dan zonodig gratis hulp aan !WOON. Het TV consumenten programma Radar besteedde aandacht voor deze vaak voorkomende kwestie, met onze collega Gert Jan Bakker.

 

Waarborgsom

 

Artikel delen:

!WOON