Nieuwe cursussen voor opzetten wooncoöperatie

27 januari 2021

!WOON organiseert in 2021 weer een aantal online* cursussen en trainingen voor mensen die een wooncoöperatie willen oprichten of daar al mee bezig zijn. Ze zijn deels gratis voor inwoners van de metropoolregio Amsterdam. Leer meer, blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en laat je inspireren door anderen. De wooncoöperatie groeit als vernieuwende woonvorm in populariteit, zeker in Amsterdam. De gemeente Amsterdam stimuleert de groei van het aantal wooncoöperaties in de stad, onder andere door het beschikbaar stellen van nieuwbouwkavels en een leenfonds.

Basiscursus

Ben je je aan het oriënteren en wil je erachter komen of een wooncoöperatie iets voor je is? Of heb je al een groep en zijn jullie net gestart met je initiatief? Volg dan onze gratis basiscursus: opzetten van een wooncoöperatie.  Je maakt kennis met de mogelijkheden die een wooncoöperatie biedt. We behandelen de verschillende vormen en laten zien wat belangrijk is bij het vormgeven en starten van een initiatief? Zie voor de verschillende data en aanmelding onze agenda.

Trainingen

Zijn jullie al iets verder en willen jullie meer weten over de financiering van jullie wooncoöperatie?  Boek dan onze training: Financiering van je wooncoöperatie. Aan het einde van deze training weet je aan welke knoppen je kunt draaien om de financiering rond te krijgen en wat de financiële structuur is van jullie wooncoöperatie.

Daarnaast bieden we trainingen op maat, zoals de bootcampsessie: Visie & opzetten van je organisatie. In deze training ga je aan de slag met het aanscherpen van jullie gezamenlijke visie op wonen en krijg je tips over het opzetten van je organisatie. Welke rechtsvorm kies je en hoe neem je besluiten met elkaar? Hoe zorg je voor continuïteit en slagkracht in je team? Heb je interesse in deze training, neem dan contact op met Tessa Buck.

Praktisch

Wil je je aanmelden voor de basiscursus of training financiering, kijk dan in onze agenda. Deze zijn gratis voor inwoners van de metropoolregio Amsterdam.

*I.v.m. het coronavirus zijn alle cursussen en trainingen online. Deelnemers ontvangen van tevoren een link voor deelname. Een laptop of pc met camera en een redelijke internetverbinding is vereist.

Artikel delen:

!WOON