Voorrangsregeling zorgpersoneel aangescherpt

sleutels

07 januari 2021

Vanaf 1 januari 2021 is de voorrangsregeling huurwoningen voor zorgpersoneel aangescherpt. De gemeente Amsterdam heeft hiertoe besloten vanwege de grote hoeveelheid aanvragen.

Voorrang voor Amsterdamse leraren en zorgpersoneel

Amsterdamse leraren en zorgpersoneel komen vanaf januari 2020 in aanmerking voor voorrang op huurwoningen in de stad. De toegang tot deze regeling verloopt via de werkgevers. De regeling blijkt -niet onverwacht- erg populair. Het aantal aanvragen overstijgt het aantal beschikbare woningen dan ook enorm. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de regeling zijn daarom per 1 januari voor zorgpersoneel aangescherpt. Van belang zijn onder meer de functie bij de werkgever, de aanstelling in aantal uren per week, het nu al dan niet hebben van een (huur)woningen en de locatie daarvan en de eventuele tijdelijkheid van het huidige huurcontract.

Meer informatie

Mogelijke kandidaten voor deze regeling kunnen voor meer informatie terecht op deze pagina van de gemeente Amsterdam. Daar is ook alles te vinden over de voorwaarden en de aanmeldprocedure.

 

Artikel delen:

!WOON