De lift is (al dagen) stuk, wat nu?

16 februari 2021

In een ouderencomplex in Buitenveldert met 10 verdiepingen speelt al weken een probleem met de lift. De bewonerscommissie kaartte het probleem telkens aan bij  verhuurder Woonzorg, die bij elke storing monteurs stuurde. Toch raakte het liftprobleem niet opgelost. Het gebruik van de lift is onveilig want bewoners lopen de kans dat ze vast komen te zitten. Via tussenkomst van !WOON installeerde de verhuurder een noodtraplift en werkt aan oplossen van het liftprobleem.

Bewoners die minder mobiel zijn, zitten bij een kapotte lift min of meer vast op de woning. Ze kunnen geen boodschappen doen of naar een doktersafspraak gaan zonder risico te lopen dat ze vast komen te zitten. Dat is een onverantwoorde  en onwenselijke woonsituatie. Omdat dit al weken duurde, nam de bewonerscommissie contact met ons op voor ondersteuning.

!WOON vroeg de verhuurder om noodmaatregelen te nemen tot het probleem opgelost is. We overwogen via het Emil Blaauw Proceskostenfonds een advocaat in de arm te nemen voor een kort geding. Dat bleek niet nodig, want al 2 uur nadat we de verhuurder benaderden, stonden er opnieuw monteurs in het trappenhuis. Dit keer niet voor een reparatie, maar om noodtrapliften aan te leggen. De dag erop kwam een vertegenwoordiger van de verhuurder extra uitleg geven bij het gebruik van de tijdelijke noodvoorziening.

Heeft u ook behoefte aan hulp of advies van !WOON over onderhoudsgebreken? Neem contact met ons op.

Onderhoud van een huurwoning

Artikel delen:

!WOON