Oplichters doen zich voor als Woningnet

01 februari 2021

De laatste weken ontvangen veel mensen dringende oproepen om de kosten voor verlenging van de inschrijving bij Woningnet te betalen. De valse e-mails en sms berichten suggereren dat inschrijving vervalt als je niets doet. Het bericht bevat ook een link naar een betaalpagina. Woningnet waarschuwt hiertegen, deze berichten zijn afkomstig van oplichters. De links gaan niet naar Woningnet zelf of uw eigen bank maar naar de valse websites die oplichters gebruiken om inloggegevens van de bank te achterhalen. Negeer deze berichten dus altijd.

Als Woningnet een bericht stuurt over het betalen van de verlengingskosten staat daarin nooit een link naar een betaalpagina van een bank. Onthoud dit als belangrijkste richtlijn. De links gaan naar nagemaakte websites die heel erg op die van Woningnet lijken. Wat ze niet kunnen is het adres in de adresbalk bovenaan veranderen. Kijk dus goed of u wel echt op de website van Woningnet zelf bent.

Het betalen van de verlengingskosten gaat bij Woningnet overigens vaak vanzelf via een afgegeven automatische incasso. Heeft u die niet afgegeven en wilt u weten wanneer u moet betalen, of u twijfelt of de incasso goed is gegaan, dan kunt u dit na inloggen bij Woningnet zelf zien bij Mijn gegevens en vervolgens Betaalinformatie.

Lees hier de uitgebreidere informatie bij Woningnet. Hier vindt u ook links over wat te doen als u op deze manier toch bent opgelicht.

Lees hier het bericht terug van het TVprogramma Opgelicht.

Artikel delen:

!WOON