Kan je iets doen aan geluid van je buren?

25 mei 2021

Vanwege de corona maatregelen is thuiswerken voor velen nog steeds de norm. Maar wat als de buren de hele dag aan het klussen zijn? En wat als je verhuurder nu start met een renovatie van je buitengevel? Als thuiswerker krijg je dan te maken met geluidsoverlast. Het is soms zo heftig dat je de vergadering moet afbreken, het telefoongesprek niet kan afronden of dat je je niet kan concentreren. Veel bewoners ervaren geluidsoverlast waardoor thuiswerken moeilijk, en soms zelfs onmogelijk, wordt.

Wat kan je hier tegen doen?

Helaas zal het doorgaans niet lukken om te eisen de werkzaamheden op te schorten. Het is wel een mogelijkheid om in gesprek te gaan met de overlastgever. Zoek de aannemer, buurman of verhuurder op en leg je situatie uit. Nog beter is het om met andere buren te bespreken of zij ook overlast ervaren en zo de klachten te bundelen. Je kan aan de overlastgever vragen om rekening te houden met de thuiswerkers. Wellicht zijn er afspraken te maken over bepaalde tijdstippen voor minder harde werkzaamheden. Let wel; dit is alleen een verzoek en is niet af te dwingen. Een schade-, of onkostenvergoeding eisen is in extreme gevallen te proberen maar ook dit kun je niet afdwingen.

Thuiswerken of toch een werkplek buitenshuis?

Wil de overlastgever niet meewerken en thuiswerken lukt niet meer? Dan zou het nog een optie zijn om uit te wijken naar een werksuite. De kosten hiervan moet je helaas wel zelf betalen. Al kan je natuurlijk bespreken of een vergoeding mogelijk is.

Artikel delen:

!WOON