4 tips om de warmte buitenshuis te houden

15 juni 2021

Het is eindelijk mooi weer! Nu is het zaak om te zorgen dat uw woning niet te warm wordt. In de winter bespaart u energie en geld met goede isolatie van uw woning. Maar wist u dat het in de zomer juist beter koel blijft met goede isolatie? Houd dan wel de warmte buiten. Met deze simpele tips leest u hoe u dat kunt doen.

  1. Houd ramen en deuren overdag dicht. Dat voelt misschien raar, maar door open ramen en deuren stroomt de warmte juist naar binnen. Blijf wel ventileren voor gezonde lucht in huis. Zet ’s avonds laat, ’s nachts of vroeg in de ochtend alle ramen tegen elkaar open, zodat het lekker doorwaait.
  2. Houd als het even kan de zonneschijn tegen. Dat kan door de gordijnen te sluiten, of door zonwering of zonwerende folie te plaatsen.
  3. Op warme dagen kunt u de ventilator aanzetten. Wilt u gekoelde lucht? Kies dan voor een koelelement of bevroren flesje water voor de luchtstroom te zetten, in plaats van een dure, energievretende airco aan te zetten.
  4. Wanneer u van plan bent om te gaan koken, bedenk dan dat het fornuis, de oven of de frituurpan ook veel warmte afgeven; voor het binnenklimaat is het beter om iets kouds te eten!

Is het in uw woning ondanks de maatregelen toch te warm? Dan is er misschien iets mis met de constructie. Dat komt soms voor in nieuwbouw met veel glas en zonder goede zonwering. Lees dan vooral het artikel over de hittewoning hieronder. Wilt u gratis tips over energie besparen? Maak dan een afspraak voor bezoek van of een beeldgesprek met een energiecoach.

Te hoge binnentemperatuur – hittewoning

Artikel delen:

!WOON