Een VvE besluit op de trap is vragen om problemen

29 juni 2021

Vooral bij kleine VvE’s kan het verleidelijk zijn om niet altijd via de formele route tot een besluit te komen. Denk bijvoorbeeld aan een VvE van twee appartementseigenaren, die elkaar tegenkomen op de trap onderweg naar werk of de supermarkt. Het lijkt dan makkelijk om, zonder formeel vergaderbesluit, even snel met elkaar af te spreken dat de ene buurman een bedrijf inschakelt om het dak te laten repareren.

Nadat de werkzaamheden zijn afgerond en de ene buurman aan de andere buurman vraagt om zijn deel van de rekening te betalen, schrikt hij zich een hoedje en krijgen de twee vervolgens onenigheid over de hoge kosten. Dit had voorkomen kunnen worden in de officiële route. Namelijk, hadden ze verschillende offertes opgevraagd, met elkaar vergeleken en formeel een besluit genomen was de onaangename financiële verassing achterwege gebleven en de sfeer tussen de buren nog goed.

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om ‘op de trap’ even wat VvE zaken te regelen, het is verstandig de ‘koninklijke’ weg te volgen en besluiten formeel tijdens een vergadering te nemen en vast te leggen. Al is het maar om te voorkomen dat als de buurvrouw die altijd alles regelde verhuist, er niet meer is terug te vinden wat ooit is afgesproken.

Over wat de regels zijn over VvE’s en vergaderen geeft !WOON op donderdag 1 juli 19.30 uur een webinar. Volgen van het webinar is kosteloos en u kunt zich hier aanmelden.

Vereniging van Eigenaren

Artikel delen:

!WOON