Verbeterplannen voor Banne Zuid: bewoners aan zet

24 juni 2021

Bewoners van Banne Noord hebben zich verenigd om hun verbeterplannen voor de buurt zelf uit te voeren. Met succes! Gaat dit ook lukken in Banne Zuid? De Gemeente Amsterdam, Rochdale, Ymere, Eigen Haard en Stadgenoot stelden een halve ton beschikbaar voor verbetering van de openbare ruimte. Een aantal bewoners wilde zelf ideeën voor de buurt verder uitwerken. Daarvoor vroegen ze een helder kader. Op hun verzoek heeft !WOON hen ondersteund in het proces, zodat ze hun ideeën konden omzetten naar uitvoerbare plannen. Dat leidt nu tot Jeu de Boule banen bij de Rietwijker en het aanleggen van een vlindertuin en bloemenstruiken.

Bewoners nemen de leiding

Naast gebruik te maken adviezen van deskundigen over inrichten en gebruik van de openbare ruimte is een bewonersgroep zelf het project en de plannen gaan leiden. Dit heeft meer betrokkenheid en een persoonlijke aanpak vanuit de buurt opgeleverd.

!WOON bood hulp waardoor wij ons als bewonersgroep hebben kunnen verenigen en één plan hebben kunnen maken wat gezamenlijk uitgevoerd kon worden. Zo kunnen wij voortaan sneller en effectiever met elkaar aan de slag voor de buurt.” aldus een bewoner van Banne Noord

Banne Zuid nu aan zet

Het project is dusdanig succesvol in Banne Noord dat de gemeente dit nu ook wil toepassen in Banne Zuid. Hier kunnen bewoners binnenkort met ook met hun ideeën aan de slag. Ben je bewoner van Banne Zuid en zou je graag met medebewoners aan de slag willen gaan met vernieuwingen in jouw buurt? Neem dan contact op met Isa van Bossé via, i.vanbosse@wooninfo.nl of 06 3087 2005.

Nieuws uit de Ontwikkelbuurten

Regelmatig geven wij een update vanuit onze dagelijkse praktijk (het ondersteunen van bewonersgroepen). Wilt u weten wat wij voor u kan betekenen, lees meer op onze pagina of neem contact met ons op. Ons team is actief in de ontwikkelbuurten in Noord, Nieuw West en Zuidoost.

Artikel delen:

!WOON