Verlossing nabij voor Betty’s hittewoning in Amsterdam

01 juni 2021

Na jaren van onderzoek en overleg is er goed nieuws voor Betty en medebewoners in nieuwbouwcomplex Costa Rica op de Klapmutsenveem. In deze video vertelt huurder Betty welke stappen zij ondernam om tot een oplossing te komen voor de veel te hoge temperatuur in haar woning. Al snel toen Betty en haar man vijf jaar geleden intrek namen in hun prachtige sociale huurwoning, viel hen op dat het vreselijk warm werd. “In de zomer kan het wel 30 graden worden”, vertelt zij.

 

[Bekijk deze video op ons Youtube kanaal en zie welke stappen Betty ondernam om het probleem van de hittewoning op te lossen. Kijkduur: 02:23 minuten]

Betty klopte bij !WOON aan toen zij er met woningcorporatie Stadgenoot niet uit kwam. Gelukkig had zij als voorzitter van de bewonerscommissie een lange adem en hielp de gratis begeleiding van !WOON. Inmiddels heeft de corporatie toegezegd om zonwerende schermen te zullen aanbrengen op hun kosten. “Je kunt je wel voorstellen dat wij erg blij zijn”, zegt Betty. Al wil zij het eerst zien en dan geloven, want “het was best een slepende kwestie.”

Wat is een hittewoning?

De laatste jaren neemt de zogenaamde hittestress toe, vooral in dicht bebouwde gebieden. In een woonomgeving met veel steen en weinig groen blijft warmte lang hangen. Dat geldt zeker ook voor woningen die goed geïsoleerd zijn. Bij zonnig weer raakt de woning de warmte dan niet goed kwijt. We spreken dan van een “hittewoning”. Kijk op onze pagina met informatie en een stappenplan voor als je zelf in een hittewoning denkt te wonen.

Te hoge binnentemperatuur – hittewoning

Artikel delen:

!WOON