Zahra is vrijwilliger op spreekuur woning zoeken

10 juni 2021

Zahra (22 jaar) is tweedejaars studente aan de Hogeschool van Amsterdam. Via haar opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening kwam zij voor vrijwilligerswerk terecht bij !WOON. “Vanuit mijn opleiding moest ik dit studiejaar 56 uur vrijwilligerswerk doen. Ik heb toen via Linkedin iemand benaderd die bij Stichting !Woon werkt. En zo ben ik aan mijn vrijwilligerswerk gekomen.”

Sinds november 2020 doet zij vrijwilligerswerk bij team Centrum van !WOON. Zij is vrijwilligster op het spreekuur woning zoeken op de maandagen. “Ik vind het interessant en het doet me goed als ik zie dat mensen blij worden van iets heel kleins dat ik voor hen kan doen. Wat ik aanvankelijk lastig vond, is dat er veel daklozen kwamen. Zij wilden graag een woning en dachten dat ik van WoningNet was. Op het moment dat ik aangaf dat ik geen woning kan aanbieden en alleen hun zoekprofiel optimaliseer, waren zij teleurgesteld. Dit vond ik lastig. Ik wilde ze graag helpen, echter had ik zelf geen mogelijkheden. Verder was het heel divers.”

“Ik besteed ongeveer vier uurtjes per week aan mijn vrijwilligerswerk. En ik leer er veel van. Ik heb mijn communicatievaardigheden verbeterd en daarnaast heb ik geleerd om met verschillende doelgroepen te werken.”

Zahra vertelt dat zij oorspronkelijk uit Afghanistan komt. “Ik ben daar geboren en ik heb daar tot mijn negende gewoond. Ik heb twee broers en een zus. Zij zijn allemaal uit huis en ik woon samen met mijn ouders in Haarlem.” Naast haar studie en het vrijwilligerswerk bij !WOON, werkt zij parttime bij een Vereniging van Eigenaren als administratief medewerker op de financiële afdeling.

Mijn uurtjes als vrijwilliger bij !WOON zitten er nu op. “Ik zou dit vrijwilligerswerk zeker meer mensen aanraden, omdat je op die manier iets voor de samenleving kan betekenen. Heel veel mensen zijn afhankelijk, hebben geen computervaardigheden of hebben een ander probleem. En juist hierdoor help je hun enorm.”

Bedankt, Zahra, dat jij bij ons vrijwilliger bent en je zo inzet voor de bewoners van Amsterdam. Heb jij ook interesse in vrijwilligerswerk bij !WOON? We komen graag met je in contact.

Artikel delen:

!WOON