Het idee van Marcus

29 juli 2021

Sinds 2017 heeft Nederland geen minister voor Wonen meer. Met de nieuwe coalitie kan hier verandering in komen. Om de coalitie op weg te helpen vroegen we de jongeren van UPLIFT: ‘Wat zou jij doen als je minister voor Wonen zou zijn?’

Deze week het verhaal van Marcus. Wil jij net als Marcus graag je informatie delen met de nieuwe minister van Wonen? Of heb jij zelf ook wel interesse in de prachtige functie van minister voor Wonen? Een functie die er nu tijdelijk niet eens is. Marcus laat je in deze video weten waarom hij minister voor Wonen zou willen zijn. Daarnaast stelt hij ook een oplossing voor.

Heb jij ideeën hoe jongeren geholpen kunnen worden in het krijgen van een woning? Bekijk de video van Marcus en laat jouw idee achter in de comments op Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn.

Bekijk het idee van Marcus hier op het Youtube kanaal van !WOON.

Meedenken over nieuw beleid met UPLIFT?

Wat vind jij van het huidige beleid voor jongerenhuisvesting? Wil jij meedenken over nieuw beleid? Wil je hierover in gesprek met ambtenaren en wethouders? In januari 2020 is het project UPLIFT gestart, gefinancierd vanuit de Europese Unie. Binnen dit project draait het om de mening van jongeren op het gebied van huisvesting! Voor en door jongeren.

We hebben een jongerenpanel opgericht om samen belangrijke thema’s rondom jongerenhuisvesting bespreekbaar te maken. In meerdere sessies bestuderen we samen het thema en bedenken we nieuwe beleidsvoorstellen. Aan het einde van elke themaronde presenteren de jongeren hun input aan belangrijke woonprofessionals. Denk aan ambtenaren, woonprofessionals en wethouders. Dit alles doen we in samenwerking met de initiatiefnemers: de gemeente Amsterdam, Woonstichting de Key, TU Delft en !WOON.

Wil je deelnemen aan dit project? Meld je aan via: h.smit@wooninfo.nl

 

 

Artikel delen:

!WOON