Traagverbouwing en overlast opgelost met rechtszaak

12 juli 2021

Een groep huurders in De Pijp in Amsterdam Zuid ging gebukt onder een langdurige verbouwing van de benedenverdieping in hun panden. De eigenaar had een deal gesloten met een ontwikkelaar. Hij was in de bedrijfsruimte op de begane grond een grootscheepse verbouwing begonnen. Daarbij is ook een kelderbak aangebracht om de bedrijfsruimte nog groter te maken. De woningen van de huurders zelf, die al jaren met onderhoudsgebreken zaten, werden niet meegenomen in de aanpak. In tegendeel, door de verbouwingen beneden werden hun gebreken steeds erger. Bovendien zaten er loden leidingen die de eigenaar weigerde weg te halen.

Een huurder trok naar de huurcommissie en kreeg een huurkorting. De eigenaar ging in beroep bij de kantonrechter. De huurder kreeg hulp via het Emil Blaauw Fonds en de buren konden zich mee in de zaak voegen. Dat leidde tot een flinke juridische trekpartij. Als resultaat van de rechtszaak werd, na anderhalf jaar procederen, het lood weggehaald, zijn de gebreken verholpen en kregen de bewoners een huurkorting van 35 % voor de duur van de werkzaamheden.

Hulp nodig? Vraag !WOON.

Onderhoud van een huurwoning

Artikel delen:

!WOON