Energiebewuste Zomeractiviteiten in Venserpolder

10 augustus 2021

In samenwerking met een aantal partners heeft !WOON het initiatief genomen voor zomeractiviteiten rond duurzaamheid in juli en augustus in Venserpolder, Zuidoost. Op een leuke manier maakt de buurt kennis met duurzaamheidsthema’s.

Al eerder organiseerde team Aardgasvrij van !WOON activiteiten en ludieke acties waarbij bewoners tegelijkertijd informatie krijgen over onderwerpen als ‘van het gas af’, elektrisch koken en het besparen op je energierekening. Zo hebben we in samenwerking met energieauto ‘Karlos’ kookworkshops gegeven om bewoners meer te vertellen over inductie koken, onder het genot van een gezonde maaltijd.

Activiteiten

  • Vrijdag 23 juli 15.00-17.00 uur KOKEN IN DE TUIN VAN BLOEI & GROEI (ingang naast Tangermarkt)
  • Woensdag 28 juli 15.00-17.00 uur SPORT & SPEL. I.s.m. St. SES (veldje bij Bernard Shawsingel, in de buurt van Bijlmer Barz)
  • Vrijdag 6 augustus 15.00-17.00 uur KOKEN IN DE TUIN VAN BLOEI & GROEI (ingang naast Tangermarkt) (van 12.00 – 14.00 uur moestuinmarkt)
  • Woensdag 11 augustus 15.00-17.00 uur ENERGIEWANDELING (Start bij Multibron)
  • Vrijdag 20 augustus 15.00-17.00 uur BIJPRATEN MET EEN SOEPJE IN DE TUIN VAN BLOEI & GROEI (ingang naast Tangermarkt)

Deelnemen

De activiteiten zijn gratis toegankelijk voor bewoners van Venserpolder. In principe zijn de activiteiten toegankelijk voor alle leeftijden, bij de activiteiten in de tuin van Bloei & Groei zijn kinderen welkom onder begeleiding van een volwassene. De Energiewandeling is minder geschikt voor kinderen.

Partners

De activiteiten worden gerealiseerd in samenwerking met Karlos de energieauto, Co-Force, Taal en Coast, Bloei & Groei, Stichting SES, Multibron (Buurtwerkkamer) en de Gemeente Amsterdam.

Energiecoaches

Ook de energiecoaches zijn ter plaatse! Bewoners kunnen direct een bezoek van een energiecoach aan huis aanvragen voor advies op maat.

Contact

Voor meer info, neem contact op met Lenny Bijker, 06-30795036, l.bijker@wooninfo.nl. De afdelingen Aardgasvrij, Ontwikkelbuurten en de Energiecoaches van !WOON trekken hierin samen op.

Nieuws uit de Ontwikkelbuurten

Regelmatig geven wij een update vanuit onze dagelijkse praktijk (het ondersteunen van bewonersgroepen). Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, lees meer op onze pagina hieronder of neem contact met ons op. Ons team is actief in de ontwikkelbuurten in Noord, Nieuw West en Zuidoost.

Buurten in ontwikkeling

 

Artikel delen:

!WOON