Energiecoaches brengen radiatorfolie aan in Korte Water

05 augustus 2021

De bewonerscommissie van seniorencomplex Korte Water in Nieuw-West wilde heel graag energiebespaarproducten aan laten brengen in de woningen. Ze namen contact op met stadsdeel Nieuw-West, dat vervolgens het Energiecoachproject erbij betrok. Maar liefst 52 huishoudens meldden zich aan!

Energiecoach bezoekt u thuis

Alle mensen die zich aangemeld hebben, zijn gebeld om een afspraak te maken. Daarna bezoekt de energiecoach de bewoner en gaat in gesprek over het energiegebruik in de woning. De energiecoach geeft praktische tips over wat u zelf kunt doen om uw energiegebruik te verminderen. Uit het gesprek komt ook naar voren welke bespaarproducten voor het huishouden de grootste besparing opleveren. De energiecoach heeft die bespaarproducten al mee, dus kan ze direct aanbrengen. De energiecoaches geven aan dat de ontvangst door de bewoners heel warm ontvangen is!

“Net klaar met de gesprekken, wat een geweldig gezellige mensen stuk voor stuk! Enorm gelachen en echt plezier gehad. En toch een fijne dienstverlening kunnen bieden.” zei een energiecoach !WOON.

Radiatorfolie en tochtstrips

In deze flats kunnen veel woningen radiatorfolie en/of (nieuwe) tochtstrips gebruiken. Hiervoor moeten de bewoners eerst de kozijnen (laten) schoonmaken en zorgen dat de energiecoach bij de radiatoren kan. De bewonerscommissie is erg betrokken en helpt. Soms biedt de huishoudelijke hulp ook extra hulp. Bewoners helpen zelf wanneer zij dat kunnen. Naast radiatorfolie en tochtstrips, mogen de energiecoaches ook  ledlampen, waterbespaarders of andere vormen van tochtwering, zoals een brievenbusborstel weggeven.

“De afspraken gaan goed, de mensen zijn erg gastvrij en we praten gezellig. En natuurlijk plak ik radiatorfolie en tochtstrips waar nodig.”, aldus één van de energiecoaches.

Wilt u samen met uw buren ook gratis bespaaradvies en bespaarproducten? En daarmee besparen op de energiekosten zonder in te leveren op wooncomfort?  Neem dan contact op met het energiecoachteam via 020 – 523 0190 of via www.wooninfo.nl/energiecoach. Dan komen we graag naar uw flat of straat.

Artikel delen:

!WOON