Debietmeter toont gebrekkige ventilatie in woning

20 september 2021

Wat kun je doen als je een onderhoudsgebrek in je huurwoning hebt? En wat als de verhuurder niet gelooft dat er een gebrek is of een probleem niet goed verhelpt? Bewoner Biedjai uit Amstelveen wist gelukkig dat hij bij !WOON terecht kon. Na zijn melding “Ik heb nauwelijks afvoer van lucht”, kwam onze collega Ayelt de Wit in actie. Met een debietmeter ging hij op huisbezoek. Deze meting wijst uit of er een gebrek is en of de verhuurder aan de slag moet. Over het algemeen nemen verhuurders de metingen serieus en proberen het probleem snel op te lossen. De bewoner is blij met de meting:

“Je moet het objectief meten, dus dat is heel belangrijk”, aldus Biedjai.

Bekijk de video-opname van het huisbezoek en ontdek of er inderdaad sprake was van onvoldoende ventilatie.

Dit is de link naar de Youtube video: https://youtu.be/riceO2Utnf4

!WOON is onafhankelijk, gesubsidieerd door de gemeentes Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Heeft u te maken met een onderhoudsgebrek in uw woning? Wilt u informatie of advies over hoe u dit goed aanpakt richting uw verhuurder? Amsterdammers vinden in elk stadsdeel een lokaal team. We hebben ook spreekuren in Amstelveen en Haarlem. Neem contact op met het !WOON team in uw buurt.

Onderhoud en verbetering

Artikel delen:

!WOON