Jongeren gezocht om nieuw woonconcept te ontwikkelen

Foto bij oproep voor jongeren die meedenken bij UPLIFT

01 september 2021

Project UPLIFT is een project voor jongeren, door jongeren. Binnen dit project draait het om de mening van jongeren op het gebied van jongerenhuisvesting in en rondom Amsterdam! Laat weten wat jij vindt van het huidige en toekomstig huisvestingsbeleid. Ga jij in gesprek met onder anderen de wethouder en de directie van de Key? Geef je dan op om mee te denken.

Wat gaan we doen?

Vanaf september ontwikkelt het jongerenpanel van project UPLIFT – onder begeleiding van architectenbureau Inbo en stichting !WOON – een woonconcept voor jongeren, met in het bijzonder aandacht voor kwetsbare jongeren. Het project duurt drie maanden en kost maximaal 12 uur per maand. Op 9 september is de eerste (fysieke) bijeenkomst.

Nieuwe woonconcepten voor jongeren

Het resultaat na de diverse bijeenkomsten is dat we met elkaar één of meerdere woonconcepten opleveren. Vervolgens zullen de leden van het jongerenpanel deze pitchen aan o.a. de Key, !WOON, gemeente Amsterdam en de TU Delft. En het mooiste zou nog zijn dat we een van die woonconcepten ook ergens daadwerkelijk kunnen bouwen!

Wat wij jou bieden

  • Een maandelijkse vrijwilligersvergoeding;
  • Uitbreiding van kennis en ervaring op het gebied van conceptontwikkeling (beleidskennis, creatieve workshops, bouwen van maquette’s etc);
  • Je bouwt een netwerk op van andere jongeren en beleidsmakers in Amsterdam.

De ideale kandidaat

  • Je woont in Amsterdam of een van de gemeenten in de regio;
  • Je bent tussen 18-29 jaar;
  • Je voelt je betrokken bij jongerenvesting en rechtvaardig wonen;
  • Je hebt ideeën over het huidige beleid rondom jongerenhuisvesting en je voelt een drive om daar iets mee te doen;
  • Je wilt met andere jongeren en beleidsbepalers in gesprek.

Nieuwsgierig?

Meld je aan! Wil je deelnemen aan dit project? Mail naar: h.smit@wooninfo.nl.
Voor vragen kan je terecht bij Hanna Smit van !WOON

Artikel delen:

!WOON