Veel vragen van studenten over hoge kamerprijzen

Foto bij bericht over beurs Intreeweek

06 september 2021

Tijdens de Intreeweek voor eerstejaars studenten lanceerde de gemeente een nieuwe campagne om jongeren te informeren over hun rechten. !WOON stond op de beurs met informatie over huren en wonen. Opvallend was dat het aantal Engelstalige folders de stand uitvlogen en er veel vragen kwamen over de huurprijs, huurcontracten en waarom de prijzen zo hoog zijn voor een kamer. Opvallend veel studenten wonen nog bij hun ouders en hebben een fikse reistijd, oplopend tot wel drie uur per dag. Kortom, wij merkten nog steeds een groot kamer tekort.

Studenten gaven aan het fijn te vinden dat !WOON hun huurcontract gratis voor hen kan controleren op betrouwbaarheid. Dit ook omdat het aantal zaken van oplichting, oftewel scamming in het Engels, de laatste maanden is toegenomen. Scamming betekent dat iemand onder valse voorwendselen studenten geld laat overmaken als borg of sleutelgeld, maar uiteindelijk met de noorderzon vertrekken.

Voorlichtingscampagne gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam doet haar best om jongeren zo goed mogelijk te informeren en op hun rechten te wijzen. Daarvoor is een nieuwe webpagina opgezet, met een animatie en verwijzingen naar !WOON als behoefte is aan nadere uitleg of advies en hulp.

Contact met !WOON, gratis hulp en advies

Wil jij ook meer weten over je rechten en plichten als huurder in Amsterdam? Of heb je vragen en kun je gratis juridisch advies gebruiken? Neem dan contact met ons op. Je vindt kantoren en spreekuren van !WOON in elk stadsdeel.

Puntentelling kamers – onzelfstandige woonruimte

Artikel delen:

!WOON