Voorkom deze winter te hoge energiekosten

30 september 2021

Nieuwsuur TV wijdde aandacht aan het belang van gratis energieadvies voor huurders en eigenaar-bewoners. Met de stijgende gasprijzen is het belangrijk dat bewoners weten hoe ze zuiniger kunnen omgaan met energie in hun woning. Energiecoach William Simonyan van !WOON geeft gratis advies bij mensen thuis om minder energiekosten te maken. In de video is hij op bezoek bij journaliste Pamela Williams in hartje Amsterdam. Hij stelt haar vragen om in kaart te brengen hoe zij nog meer kan bezuinigen op haar energierekening. Nu gaat een flink deel van haar inkomen op aan energie in haar huurwoning. Zij wil weten hoe ze kan bezuinigen.

10% of meer van je inkomen naar energiekosten?

De Energiecoach komt bij veel mensen over de vloer die nu al moeite hebben om hun energierekening te betalen. Dat wordt energiearmoede genoemd. Dit geldt wanneer meer dan 10% van je inkomsten naar energie gaat.

Martien Visser, lector energietransitie Hanzehogeschool Groningen is ook aan het woord:

“De gasprijs afgelopen zomer viel nog wel mee, maar de gasprijs nu is pas echt groot, nog nooit zo hoog geweest. We zijn veel afhankelijker geworden van het buitenland, want voorheen hadden we ook productie in eigen land. Er komt nu minder uit Nederland en ook minder uit Rusland.”

Start direct met het verlagen van je energierekening

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening in je huur- of koopwoning? Boek dan snel een gratis adviesgesprek van de Energiecoach. Je ontvangt ook enkele bespaarproducten cadeau, waardoor je deze winter al bespaart op de energiekosten.

Om het nieuwsitem bij Nieuwsuur van 22 september terug te zien, kijk hier vanaf 22:30 minuut.

Vraag gratis bespaaradvies van de Energiecoach

 

 

 

 

 

Artikel delen:

!WOON