Zondag 12 september: Woonprotest in Amsterdam

08 september 2021

Steeds meer mensen hebben last van de wooncrisis. Extreme prijzen en schaars aanbod van woningen brengt woningzoekenden uit alle lagen van de bevolking in de problemen. Daarom heeft een coalitie van organisaties besloten een Woonprotest te organiseren. De eerste demonstratie vindt plaats op zondag 12 september en start om 14.00 in het Westerpark in Amsterdam (verplaatst vanwege de verwachte drukte).

Het protest heeft een mooie naam meegekregen. Om misverstanden te vermijden: we vinden het heel sympathiek maar het is niet door !WOON georganiseerd. Wij zijn er om mensen te adviseren over hun rechten en waar mogelijk te helpen. We zien dagelijks de schrijnende problemen en geven daar ook al lang en regelmatig signalen over af. Het zou heel mooi zijn als alle aandacht voor de problemen op de woningmarkt snel tot echte oplossingen leidt. Bouwen natuurlijk, maar meer dan dat. Het is ook het afzwakken van de huurregelgeving die beleggers alle ruimte heeft gegeven. Woningen zijn handel geworden, terwijl goed wonen een eerste levensbehoefte voor iedereen is. Dat zou voorop moeten staan.

Meer informatie over de aanleiding en eisen vind je op de website van Woonprotest.

Artikel delen:

!WOON