3 kavels beschikbaar voor wooncoöperaties

01 oktober 2021

De gemeente Amsterdam heeft weer 3 nieuwbouwkavels in de planning voor wooncoöperaties. In wooncoöperaties worden de woningen door de leden zelf betaald en gerealiseerd. Volgens Clemens Mol van !WOON gaat het om een in Nederland relatief nieuw fenomeen. “We moeten dit nieuwe instrument eerst gaan ontdekken, en dat gebeurt nu. Het begon langzaam, maar nu gaat het wel heel snel. De Warren is aan het bouwen, Bajesdorp is bijna aan het bouwen, de Nieuwe Meent gaat bijna bouwen. Dus het is in opkomst. De gemeente gaat dit jaar nog een aantal kavels uitgeven.”

10% nieuwbouw in 2040 is voor wooncoöperaties

Amsterdam wil dat in 2040 tien procent van de nieuwbouw bestaat uit wooncoöperatieprojecten. Waar de pioniers van De Warren het wiel nog moesten uitvinden, is het nu allemaal wat makkelijker geworden. Voor de financiering bijvoorbeeld is er nu een leenfonds van de gemeente. Als aanvullende lening op de eigen inbreng en de lening van een bank. “Banken deden in het begin moeilijk over de financiering,” weet Clemens uit ervaring. Veel initiatieven moesten naar banken in Duitsland uitwijken. Maar inmiddels zijn er ook banken in Nederland enthousiaster geworden. Dus ik weet dat die hobbel intussen een stuk minder is.”

3 nieuwbouwkavels beschikbaar

De gemeente heeft weer 3 nieuwbouwkavels in de planning voor wooncoöperaties: aan het August Allebeplein, Buiksloterham en Centrumeiland (blok 5). Klik hier voor de nieuwbouwkavels voor wooncoöperaties. 

Gratis trainingen voor wooncoöperaties

Als je interesse hebt in wooncoöperaties en gelijkgestemden wilt ontmoeten, kom dan naar onze ’training kaartenbak voor wooncoöperaties’. Kijk op de agenda voor ons gratis aanbod. Leerzaam en leuk!

Bronvermelding: Tjeerd Kleijn voor NH Nieuws. Foto: NH Nieuws.

Training kaartenbak voor wooncoöperaties: deel 1

Artikel delen:

!WOON