Aftrap van Buurt Maken Klipperbuurt in Noord

25 oktober 2021

Woensdag 6 oktober konden bewoners van de Klipperbuurt in De Banne in Amsterdam Noord hun ideeën delen tijdens de eerste bijeenkomst van ‘Buurt Maken’. Zowel in de ochtend als in de avond konden ze inbreng leveren voor plannen om de buurt leuker te maken. In totaal hebben zo’n dertig bewoners en professionals deelgenomen. Het programma begon met een wandeling door de buurt met geanimeerd gesprek. Het werd afgesloten in het Huis van de Wijk, om onder het genot van een lekkere lunch met snack verder van gedachten te wisselen. De wandeling trok veel bekijks in de buurt, mede dankzij de gitarist die de groep muzikaal begeleidde.

Buurt Maken

Buurt Maken is een initiatief van de woningcorporaties Rochdale en Stadgenoot, in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Het doel is bewoners de mogelijkheid  geven om zelf te beslissen welke plannen er voor de buurt worden uitgevoerd. Daarvoor is €40.000 beschikbaar gesteld.

Vervolgstappen

De eerste stap is gezet: de bewoners hebben kennis met elkaar- en elkaars plannen gemaakt. Hierna komen vervolgsessies om de plannen verder met elkaar uit te werken. Andere bewoners kunnen hier nog bij aansluiten. Isa van Bossé (Programmamedewerker Ontwikkelbuurten !WOON) ondersteunt de bewoners in dit proces.

Meer informatie

Wil je meer weten over Buurt Maken Klipperbuurt, neem dan contact op met Isa van Bossé mail: i.vanbosse@wooninfo.nl tel: 06 3087 2005.

Artikel delen:

!WOON