Gezonder wonen dankzij aanpak vocht en schimmel

11 oktober 2021

Leah Blits uit Amsterdam-Oost had last van vocht en schimmel in haar huurwoning. “We namen contact op met de verhuurder nadat mijn zoontje last kreeg van zijn luchtwegen. Er kwam een reparatie en de problemen leken verholpen. Na een tijdje kwam de vocht en schimmel terug en in de woning hing een muffe geur. Ook was het ventilatiesysteem in de woning niet goed. We namen weer contact op met de verhuurder maar kregen geen reactie. We zijn uiteindelijk naar !WOON gegaan en werden meteen geholpen.”

!WOON helpt met meting

Een medewerker van !WOON kwam bij Leah thuis, noteerde alle gebreken en verrichte metingen. Leah: “Zij heeft hierover diverse mails gestuurd naar de verhuurder met het verzoek om dit op te lossen. Dat heeft geholpen. Deze zomer is er twee weken lang in mijn huis gewerkt om de problemen op te lossen. Het oude stucwerk is tot op de bakstenen afgebroken, er is nieuwe stuc aangebracht en goede verf. De afzuig-installatie is vervangen in de keuken en badkamer en alle roosters zijn schoongemaakt.”

Comfortabeler en veiliger huis

Leah: “De schimmel is weg en het stinkt niet meer. Ik was voorheen constant bezig met wierook om die vieze schimmellucht te verdrijven. Mijn zoontje kan weer normaal ademen en slaapt weer goed. De ventilatie in de keuken en badkamer is op orde. Ik verwacht dat mijn stookkosten van de winter omlaag gaan omdat ik niet telkens hoef te stoken om de vocht uit de muur te krijgen.”

Informatie, advies en hulp

!WOON biedt huurders, eigenaar-bewoners en woningzoekenden gratis informatie, advies en ondersteuning over huren en wonen adviseert en helpt bewonersgroepen en huurdersverenigingen. Heeft u ook een vraag? Neem contact op met !WOON. U vindt een !WOON Team in elke wijk en we hebben spreekuren in Amstelveen en Haarlem.

Interview: Marcel Schor in MUG Magazine september 2021.

 

 

Artikel delen:

!WOON