Een wooncoöperatie starten met vrienden?

17 februari 2022

Wil je met een groep vrienden of gelijkgestemden een wooncoöperatie starten? Dan kan je een eigen wooncomplex met middeldure en deels sociale huurwoningen en gemeenschappelijke ruimtes te bouwen in Amsterdam. Dan is dit je kans! Om je in te kunnen schrijven voor een van de beschikbare bouwkavels moet je ingeschreven staan in de kaartenbak van de gemeente. Dit is de eerste stap in het selectieproces. Dat is niet moeilijk, maar je moet wel op een aantal zaken letten. Zo heb je een uitgewerkte visie op papier nodig en je vereniging hebben opgericht. Daarom organiseert !WOON binnenkort een aantal trainingen kaartenbak voor startende groepen.

3 nieuwbouwkavels beschikbaar!

De gemeente Amsterdam stelt 3 kavels beschikbaar voor wooncooperaties, één op het Centrumeiland (inschrijving staat al open en sluit 25 maart 2022) en twee kavels in Buiksloterham in Amsterdam-Noord (eerste kwartaal 2022).

Praktisch

De training bestaat uit twee delen, duurt twee uur en vindt telkens in de avond plaats. Kijk voor data en aanmelden in onze agenda.

Wooncoöperatie – de regie in eigen hand

Artikel delen:

!WOON