Huurcommissie komt op stoom met snelle uitspraken

24 februari 2022

Jarenlang kampte de Huurcommissie met grote achterstanden. Soms duurde het wel twee jaar voor er een uitspraak kwam. Dat maakte bewoners weifelachtig om een zaak te starten bij de Huurcommissie. Het is natuurlijk ook niet aantrekkelijk als je meer dan een jaar moet wachten of je gelijk krijgt, aldus Laurie Tuinhof van !Woon, zeker als het over een gebrek gaat, dan wil je gewoon dat het snel verholpen wordt.

Door over te schakelen naar digitale zittingen en wijzigingen in de procedures is de achterstand bijna ingelopen. Zo zagen we recent al binnen zes weken een uitspraak over gebrekkig onderhoud van een woning aan de Amstel. Het leverde de huurder een tijdelijke huurverlaging van €209 euro op. Bij een andere slecht onderhouden woning in de Spuistraat kwam binnen vier maanden een uitspraak. Dit leverde een tijdelijke huurkorting op van maar liefst €446 per maand.

Laurie roept dan ook op om niet te aarzelen om in actie te komen bij klachten: “Het voeren van een procedure  gaat nu veel sneller, is vaak succesvol en wij helpen u er graag bij.”

Artikel delen:

!WOON