Jongeren denken mee over woonbeleid gemeente

15 februari 2022

Ben je tussen de 18 en 30 jaar en wil je meedenken over het beleid van de gemeente voor huisvesting voor jongeren? Dat kan in Sprint 3 van project UPLIFT. Hoe willen jongeren wonen? Wat zijn de problemen die zij zien en wat zijn mogelijke oplossingen? Wat gaat er goed en wat moet er volgens hen echt anders? De afgelopen maanden bedachten jongeren in Sprint 2 een concept voor een jongeren wooncomplex in Osdorp van de Key. Dat overhandigen ze eind februari overhandigd aan de directie van de woningcorporatie. Eind februari start de volgende fase in Sprint 3 met de gemeente Amsterdam. Jij kan je nu opgeven om mee te doen!

Wat is project UPLIFT?

In januari 2020 startte project UPLIFT met financiering vanuit de Europese Unie. In Amsterdam draait dit project volledig om de mening van jongeren op het gebied van wonen. !WOON heeft voor dit project samen met de jongeren een jongerenpanel opgezet. In dit jongerenpanel kunnen jongeren hun stem laten horen over thema’s rondom jongerenhuisvesting. Zo kunnen de jongeren invloed uitoefenen op het huidige en toekomstige jongerenhuisvestingbeleid in Amsterdam en omstreken.

Voorstellen doen aan het nieuwe college

UPLIFT gaat door! En dit maal met de gemeente Amsterdam als opdrachtgever. In 6 bijeenkomsten krijgen de deelnemers eerst informatie van de gemeente en gaan ze de discussie aan over problemen en oplossingen omtrent jongerenhuisvesting in Amsterdam. Uiteindelijk bundelen ze hun ideeën en bevindingen en doen ze voorstellen aan de gemeente. Deze voorstellen worden voorgelegd aan het nieuwe college en de nieuwe wethouder, net verkozen na de gemeenteraadsverkiezingen. Wat moet er volgens de jongeren echt anders? En hoe? Dit zullen de leden van het jongerenpanel zelf pitchen aan de gemeente Amsterdam.

Tussen de 18 en 30 jaar? Meld je aan!

De kick off is op de avond van maandag 28 februari. Je hoeft niet vanaf de eerste sessie aanwezig te zijn geweest en kan ook later in het traject nog aansluiten. De overige sessies zijn ook op maandagen, meestal van 18:30 – 21:00. De data van alle sessies deze sprint zijn: 28 februari, 14 maart, 28 maart, 4 april, 25 april, 16 mei. Er is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar!

Wil je meedenken met project UPLIFT over jongerenhuisvesting?

Ben jij tussen de 18 – 30 jaar? Heb je binding met Amsterdam? Heb je een mening over wonen?
Meld je aan! Stuur een mail naar h.smit@wooninfo.nl 

 

Artikel delen:

!WOON