Koningin Máxima op werkbezoek in Nieuw-West

24 februari 2022

Koningin Máxima bracht donderdag 24 februari een werkbezoek aan !WOON. Bij ons team in Amsterdam Nieuw-West sprak zij met jongere en oudere woningzoekenden en medewerkers en vrijwilligers over de krapte op de woningmarkt. Wij zijn verheugd met haar aandacht voor de wooncrisis. Jongeren wonen lang thuis of delen tot ver na hun dertigste een woning. Ouderen die trappen moeten lopen vinden moeilijk een woning zonder trappen of met een lift. Urgente woningzoekenden wachten vaak lang op een woning. Zo zag de Koningin diverse gezichten van de woningnood en sprak met de mensen die de gevolgen persoonlijk ervaren.

Koningin Máxima stelde de jongeren ook vragen over de gevolgen van een tijdelijk huurcontract. Bij het gesprek met ouderen kwam aan bod dat er te weinig geschikte woningen zijn, ondanks de regelingen om doorstroming te bevorderen. Ze sprak ook met vrijwilligers van !WOON, die woningzoekenden bijstaan als ze op Woningnet een woning zoeken. Niet iedereen kan dat zonder hulp. De Koningin vatte samen: “Het probleem is niet los van elkaar te zien. Omdat de ouderen niet verder kunnen en omdat zij niet kunnen doorstromen, komen de jongeren ook niet verder. Het is een stapeling van problemen.”

!WOON biedt in Amsterdam en omstreken sociaal juridische hulp, informatie en advies aan huurders en eigenaar-bewoners. We doen dat op individueel en op collectief niveau voor verenigingen van eigenaren, bewonerscommissies en buurtorganisaties. Ook adviseren we bewoners over het verduurzamen van hun woning, ondersteunen hen bij renovatie en buurtverbetering en stimuleren we nieuwe woonvormen zoals wooncoöperaties.

Contact met !WOON

Wilt u gratis informatie en advies over een huurkwestie, de werking van uw VvE, woning zoeken of wilt u langer zelfstandig blijven wonen? Schroom niet en neem contact met ons op.

 

Artikel delen:

!WOON