Iedereen wil toch zo lang mogelijk thuis blijven wonen

16 maart 2022

Mevrouw Babel (75) uit Amsterdam Zuidoost hoorde op haar naaiclubje dat er zoiets als een wooncoach bestaat. Dat het iemand was die je gratis kan helpen als je aanpassingen in je woning nodig hebt. Als je slechter ter been wordt bijvoorbeeld. Zodoende maakte zij een afspraak met wooncoach Cynthia Kempenaar van !WOON. Cynthia bracht in kaart wat wenselijk was in haar situatie. Zij deed de aanvraag voor mevrouw Babel zodat zij een traplift kreeg. Dat vindt zij erg handig, ook voor de tas met boodschappen die zij erop naar boven brengt.

“Ik vond het een beetje eng hoor, maar het is prachtig. Ik ben blij dat ik me zo kan verplaatsen.”

Ze woont op de eerste verdieping en wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Inmiddels vertelt zij leeftijdgenoten ook dat ze in contact kunnen komen met een wooncoach. “Kijk, ik vind je hebt een bepaalde leeftijd waar de mankementen beginnen. Door de aanpassingen kun je je eigen ding blijven doen. Dus ik zou het iedereen aanraden om de wooncoach te vragen.”

Wij maakten een video waarin mevrouw Babel over haar prettige ervaring met de wooncoach vertelt en u haar traplift kunt ziet. U kunt hem bekijken op Youtube. Klik op de afbeelding hieronder of ga naar https://youtu.be/MtVF0xzwioE.

Wat kan een wooncoach voor u betekenen?

  • Is uw woning geschikt om oud in te worden?
  • Denkt u wel eens aan verhuizen naar een meer geschikte woning?
  • Of wilt u meer weten over langer zelfstandig thuis wonen?
  • Zijn er speciale voorrangsregelingen voor mij?
  • Kom ik in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming?

De wooncoach is een vrijwilliger die werkt onder begeleiding van een !WOON medewerker. Samen met u als huurder kijkt de wooncoach graag naar uw wensen en de mogelijkheden.

Gratis advies bij u thuis om langer zelfstandig te wonen

Wilt u ook gratis advies van een wooncoach? !WOON heeft in elk stadsdeel van Amsterdam een wooncoach die informeert over langer zelfstandig wonen. Aanmelden kan door te bellen naar 020 5230 130, te mailen naar wooncoach@wooninfo.nl of door naar www.wooninfo.nl/wooncoach te gaan.

Wooncoach voor senioren

 

Artikel delen:

!WOON