Bewonerscommissie Bickerseiland wint Richter Roegholtprijs

09 mei 2022

Op 1 mei werd de Richter Roegholtprijs uitgereikt aan de Bewonerscommissie Bickerseiland. Deze prijs is in 2005 ingesteld door het afdelingsbestuur van de PvdA voor ‘personen of organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de sociale samenhang van de stad Amsterdam’. De jury prijst de niet aflatende inzet van de commissie in hun strijd om de sociale cohesie op het Bickerseiland te behouden. “Door tijdelijke huurcontracten, liberalisatie en verkoop staat deze onder grote druk”, aldus de Bewonerscommissie.

“De prijs is voor ons een stimulans om door te gaan en het speciale karakter van het Bickerseiland te bewaren en te versterken. Wij zien het ook als een postuum eerbetoon aan de onlangs overleden Saskia Koppelaar, de oprichter en aanjager van onze commissie”.

Met het geldbedrag van € 500 gaan de winnaars hun burendag opleuken. !Woon blijft de commissie bij hun activiteiten ondersteunen.

Contact

Wilt u ook graag gratis advies of begeleiding bij de activiteiten van jullie bewonerscommissie? Neem contact met ons op.

Artikel delen:

!WOON