Wie o wie heeft een inschrijving bij WoningNet

21 juli 2022

Met 50 vrouwen was het onlangs volle bak bij VONK op het Ambonplein. Op aanvraag van organisatie Life&Style gaf !WOON een voorlichting ‘over prettig wonen nu & later’. De voorlichting was gericht op 55+ers, maar er kwamen ook enkele kinderen namens hun ouders. !WOON sprak met hen over hoe zij nu wonen en of de woning nog passend is als ze ouder zijn. Kunnen zij met woningaanpassingen op de woning blijven of moeten ze zich voorbereiden om ooit naar een andere woning te verhuizen?

Wonen in de toekomst

Het gesprek ging verder over wat in de toekomst de (on-)mogelijkheden zijn en van welke regelingen kunnen zij gebruik maken. Opvallend bij deze groep is dat veel van hen thuiswonende (volwassen) kinderen heeft, waardoor zij vragen hadden over medehuurderschap of contractovername voor hun kinderen. En over wat hun recht is op de woning of de WoningNet-inschrijving als ze gaan scheiden of hun partner overlijdt.

Ingeschreven bij Woningnet?

Op de vraag die !WOON aan hen stelde: Wie heeft een inschrijving bij Woningnet? staken van de 50 vrouwen 7  hun hand op, een groot deel van de groep had geen idee wat Woningnet is, hebben geen e-mailadres en geen DigiD. Dat was best schrikken!

Informatie over energietoeslag

Het Buurtteam was ook aanwezig en gaf informatie over o.a. de energietoeslag. Het was duidelijk dat de groep een behoorlijke informatieachterstand had en deze voorlichtingsavond zeer waardevol was. De hoofdboodschap van !WOON: Schrijf u (en ook uw kinderen) in bij WoningNet.

Contact

Een vervolg van deze bijeenkomst is al in de maak. !WOON overlegt met de andere organisaties verder om een bijeenkomst te organiseren waar men hulp kan krijgen bij het inschrijven. Indien u advies nodig heeft, kom naar het spreekuur Woning zoeken.

Artikel delen:

!WOON