Wooncoöperaties zijn alternatief op de woningmarkt

18 juli 2022

Steeds meer mensen zoeken naar alternatieven op de woningmarkt. Een betaalbare woning vinden in de stad is immers een groot probleem. Daarbij willen mensen meer invloed op hun eigen woonomgeving en ruimte en spullen delen met anderen. De wooncoöperatie is daarvoor een goede methode, zeker omdat de gemeente Amsterdam nu bouwkavels en een lening beschikbaar stelt aan wooncoöperaties.

Maar wat is een wooncoöperatie precies en hoe start je er een? Het antwoord op die – en vele andere- vragen vind je in het Handboek Wooncoöperaties Amsterdam. Op 15 september is de feestelijke boeklancering, houd onze social media en website in de gaten. Vanaf 16 september is het handboek gratis te downloaden op onze website.

Kijk ook vooral naar dit filmpje dat vertelt over wat je allemaal in het Handboek Wooncoöperaties Amsterdam kunt verwachten. Je ziet al meteen enkele wooncoöperaties in beeld. Laat je inspireren!

Contact

Heb je vragen over wooncoöperaties of het handboek? Neem dan contact op met Clemens Mol of Tessa Buck.

Artikel delen:

!WOON