Bewoners huurcomplex bereiden zich voor op aardgasvrij koken

19 augustus 2022

Eind juni organiseerde Stichting !WOON in samenwerking met woningcorporatie Eigen Haard een kookworkshop voor de huurders van Bovenkruier in Molenwijk. Het kookatelier werd georganiseerd, omdat huurders toestemming hadden gegeven aan Eigen Haard om de nodige renovatie uit te voeren ter voorbereiding op aardgasvrij wonen. Daarmee worden zij het eerste complex in Amsterdam dat klaar is om aardgasvrij te worden. De kookworkshop was onderdeel van diverse dagactiviteiten telkens voor groepen van 10 huurders. Er waren ongeveer 40 mensen van de 80 huurders aanwezig.

Zelf koken en bakken op inductie

De kookworkshop was bedoeld om de huurders te laten zien welke inductiekookplaat en pannenset zij zullen krijgen. Daarbij konden zij zien hoe de inductiekookplaat werkt en mochten zij er zelf mee bakken en koken. Ook maakte !WOON aardgasvrij adviseur Otas Elum die de demonstratie gaf, van de gelegenheid gebruik om hun vragen over aardgasvrij te beantwoorden. Aan het einde van elke sectie was er eten en drinken om mee te nemen. Er was achtergrondmuziek om van te genieten, terwijl ze aan het eten waren en kletsten met andere huurders. Het werd zeer positief ontvangen!

Contact

Wilt u meer weten over deze workshops en informatie over aardgasvrij? Neem contact met ons op.

Artikel delen:

!WOON