Geen koude winters meer voor deze bewoners in West

12 september 2022

Bewoners van een pand aan de Frederik Hendrikstraat hebben na 6 jaar doorzetten eindelijk dubbelglas. Het voorstel dat ze in 2016 deden voor isolatieglas in de bestaande kozijnen wees de verhuurder af. Volgens de eigenaar zou dat vallen onder ‘sanering verkeerslawaai’ met gemeentelijke subsidie. De bewoners lieten het rusten, maar in 2020 pakten ze het weer op. Met succes.

Na 4 jaar wachten en radiostilte waagden de bewoners met hulp van !WOON in 2020 een nieuwe poging. Dit keer lieten zowel de eigenaar als beheerder weten graag mee te werken aan plaatsen van dubbelglas. Aandachtspunt was nog wel dat de kozijnen op bepaalde plekken niet al te best waren. De verhuurder besloot terecht dit op eigen kosten te laten herstellen, zonder dit door te berekenen in de huurverhoging.

Houd de moed erin

Vervolgens ontvingen alle bewoners in het pand een voorstel voor dubbelglas. Na overleg kwam dit op een huurverhoging van €13 tot €26 per maand voor HR++ glas in de voor- en achtergevel, afhankelijk van het type woning. Inmiddels zitten de bewoners er warmpjes bij en blikken zij erg tevreden terug op de plaatsing van het isolerend glas. Nu hoeven zij niet nog een winter in de kou te zitten of voor de mussen te stoken met de huidige extreme gasprijzen. De huurverhoging verdienen ze daarmee met gemak terug. Deze bewoners hebben vooral aangetoond dat wanneer je de moed erin houdt, je uiteindelijk (bijna) altijd aan het langste eind trekt!

Weg met enkelglas: gratis hulp voor Amsterdamse huurders

Wil je samen met de buren ook van het enkelglas af? Wacht niet langer en vraag gratis hulp als je in Amsterdam woont?
Neem via deze link contact op met team Projecten Energiebesparing en Woningverbetering van !WOON.

Artikel delen:

!WOON