Teken de petitie om huurwoningen te verduurzamen

15 september 2022

Twee van onze vrijwilligers zijn te zien in een filmpje om jongeren te enthousiasmeren om de petitie te tekenen om meer huurwoningen te verduurzamen. De GoedeZaak initieerde deze video waarin Steffi en Tijn vertellen over hun ervaringen. Als energiecoach bezoeken zij bewoners gratis om energie bespaartips te geven. Het filmpje geeft een beeld van de mensen en woningen die zij tegenkomen. Steeds meer mensen komen in de problemen door de alsmaar hogere energiekosten.

Kleine energie bespaarmaatregelen

 Als bewoner kan je met je eigen gedrag en kleine maatregelen (radiatorfolie, tochtwering, enz) het verbruik verlagen. Minder energieverbruik betekent ook minder extra kosten. De gratis energiecoach kan daarbij helpen, want die kan via een bezoek bij u thuis of via videobellen energie bespaartips geven specifiek voor uw woning.

Kijk snel op:

Petitie huurwoningen verduurzamen

Een groter effect levert verduurzamen van de woning, door enkelglas te vervangen door dubbelglas of isolatie aan te brengen. Om meer huurwoningen met een laag energielabel te verduurzamen, is een petitie in het leven geroepen door het Woonprotest, de Woonbond, Fossielvrij NL, Wise, Extinction Rebellion en DeGoedeZaak. Wil je ook tekenen? Ga dan naar de petitie.

Artikel delen:

!WOON