Pop-Up Spreekuur voor studenten op de UvA

16 november 2022

Op 9 november organiseerde team Jongerenhuisvesting van !WOON samen met studentenvakbond ASVA een zogenaamde Wonen Pop-Up! We streken neer op een van de drukste plekken van de Universiteit van Amsterdam: de centrale hal ABC op de Roeterseilandcampus.

Er was een infobalie met flyers, waar tips werden gegeven en mensen werden doorverwezen over allemaal verschillende thema’s, zoals woning zoeken, energie besparing en hoe je voorkomt dat je opgelicht wordt op de woningmarkt.

Daarnaast was er een heuse pop-up spreekuurbalie, bemenst door zowel medewerkers van !WOON als medewerkers van het ASVA Rechtsbureau. Hier konden mensen gratis hun huurcontract laten doornemen en juridisch advies krijgen over hun woonsituatie.

De middag was een groot succes. We hebben tientallen studenten gesproken, honderden flyers aan informatie uitgedeeld en meerdere mensen kunnen adviseren over hun woonproblemen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Ook een event voor jongeren organiseren?

Ben jij aangesloten bij een jongeren- of studentenorganisatie en denk je dat je een goede plek weet voor !WOON om neer te strijken met een pop-up? Of blijf je graag op de hoogte van andere evenementen en projecten omtrent jongerenhuisvesting die !WOON organiseert? Mail dan naar Jon Buijs

Artikel delen:

!WOON