Ik geef bewoners gratis energie bespaaradvies

26 december 2022

Wij kunnen niet benadrukken hoe blij wij zijn met de inzet van onze vrijwilligers! Juist in deze periode van hoge energieprijzen is het werk van onze energiecoaches heel belangrijk. Bewoners krijgen dan praktische tips om energie te besparen specifiek voor hun woning en hun energiegebruik. Zo werkt ook voormalig tandarts Marij als vrijwilliger bij !WOON. We interviewden haar over waarom zij dit werk doet, wat het haar persoonlijk en bewoners oplevert en welk huisbezoek haar is bijgebleven.

Ga direct naar de Youtube video hieronder om de video-opname te kunnen bekijken. Of lees hieronder een fragment van het interview.

“Als energiecoach bij !WOON inventariseer ik bij mensen aan de hand van een vragenlijst die ik bij me heb, hoe het zit qua elektriciteit en gasverbruik bij de bewoner. En ik geef daarover dan praktische adviezen wat ze kunnen doen om het gebruik te besparen. En ik heb ook spullen bij me zodat ik direct iets kan geven zodat ze eigenlijk meteen met de besparing aan de slag kunnen. Ik hoorde van dit vrijwilligerswerk als energiecoach via een energiecoach die bij ons in het appartementengebouw is geweest. En toen dacht ik ‘Oh ja, maar dat is echt wel iets voor mij om te doen’. Het is heel praktisch, je komt bij veel mensen thuis. En ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in energiegebruik, gasgebruik, hoe let je op het milieu? Nou, dat spreekt me gewoon heel erg aan.”

“Voordat ik vrijwilliger werd bij !WOON heb ik heel wat anders gedaan, want ik was tandarts voor mensen met een verstandelijke beperking. Dus da’s een heel ander werk, maar tegelijk ook technisch. Je moet een beetje technisch zijn om te zien hoe je problemen bij iemand qua energieverbruik kan oplossen. Er is mij  één bewoner hier in de buurt bijgebleven. Klik hier en hoor Marij’s verhaal.”

Gratis energie bespaaradvies aanvragen?

Er zijn op dit moment meer aanvragen dan dat er vrijwilligers zijn die het kunnen doen. Dus zowel er zijn vrijwilligers nodig, maar er is zeker ook nog plek dat meer mensen advies kunnen krijgen. Wilt u ook energie bespaaradvies? Vraag hier het bezoek van de energiecoach aan.

Energie besparen in uw woning

Artikel delen:

!WOON