Nieuwe woning voor huurder met ijskoude voeten

27 december 2022

Een bewoner uit Amsterdam-Oost kampte de afgelopen jaren met een uitzonderlijke zenuwziekte waardoor hij last heeft van extreem koude voeten. Hierdoor was hij vooral in de koude wintermaanden gedwongen om thuis altijd dikke sokken en bergschoenen te dragen. Om het allemaal enigszins draagbaar te maken, stond de verwarming in de winter dagelijks te loeien op minimaal 22 graden! Na een aanvankelijke afwijzing van zijn verzoek tot vloerisolatie, wachtte hem een bijzondere verrassing…

Verzoek bewoner vloerisolatie

Nadat bewoner sinds 2019 zijn situatie en wens kenbaar had gemaakt met een verzoek voor slechts betere vloerisolatie, kreeg hij steeds nul op zijn rekest. De reactie van woningcorporatie was dat de woning voldoet aan het bouwbesluit. In deze situatie leek het er even op dat de woningcorporatie volledig voorbij ging aan de maatschappelijke taak die zij hebben. Ook nadat bleek dat huurder een energierekening had die bijna 3x zo hoog is als gemiddeld voor een vergelijkbaar appartement.

!WOON in actie met een verrassend uitkomst

Na diverse e-mailcorrespondentie door !WOON over de noodzaak en urgentie van de bewoner voor een goed geïsoleerde vloer op basis van artikel 243 van de initiatiefwet, kwam de corporatie uit onverwachte hoek met een nog beter voorstel. De bewoner kreeg namelijk een andere gelijkwaardige, maar beter geïsoleerde woning aangeboden. De bewoner is helemaal gelukkig en kan niet wachten tot het moment daar is.

Nieuwe, goed geïsoleerde woning

En jawel, nog geen 2 weken later, krijgt de bewoner een andere woning aangeboden met veel zonlichtinval. De goed geïsoleerde woning betreft ook nog eens een tussenwoning. Oftewel de woning heeft nauwelijks verliesoppervlakte, maar bovenal een warme ondervloer. Dit was direct te merken tijdens de eerste bezichtiging van de woning op een koude middag: de temperatuur in de woning voelt zeer behaaglijk aan terwijl de thermostaat van de woning uitstaat. De bewoner twijfelt geen seconde en geeft direct volmondig akkoord om de woning te accepteren. Hij kan niet wachten om comfortabel te wonen in zijn nieuwe woning!

Tevreden bewoner

Mooie bijkomstigheid is natuurlijk een veel lagere energierekening, maar ook het prachtige uitzicht vanuit de woonkamer/balkon op het voetbalveld. Naast de spannende WK voetbal, kan de bewoner nu ook ieder weekend live wedstrijden volgen vanuit zijn woonkamer.

Al met al, is het vooral de ‘big smile’ van de bewoner en daar doen we het voor!

Contact

Heeft u ook informatie of ondersteuning nodig voor uw huurwoning? Check eerst op onze site of wij u kunnen helpen en neem contact op. !WOON helpt gratis.

Renovatie en verbetering huurwoning

Artikel delen:

!WOON