Veel belangstelling in Zuidoost voor energie besparen

29 december 2022

Ruim 150 bewoners kwamen naar onze presentaties in de All Saints Church in Zuidoost over hoe je deze winter nog energie kunt besparen. Zij toonden veel belangstelling voor met name de basistips over hoe zij zelf energie kunnen besparen. Dat kan met eenvoudige maatregelen zoals minder lang douchen en elektrische apparaten uitschakelen wanneer ze niet in gebruik zijn. Maar ook door de woning goed te ventileren en voedsel met lange bereidingstijd in grotere hoeveelheden koken en daarna invriezen.

Eigen gedrag aanpassen helpt

Otas Elum, de !WOON-adviseur die de presentatie gaf, maakte ook van de gelegenheid gebruik om de aanwezige bewoners eraan te herinneren dat de overheid ons niet kan blijven subsidiëren tijdens de energiecrises. Dat ondanks dat zij vorige maand en in december 190 euro subsidie ​​ontvingen, dat dit een eenmalige tempermaatregel is voor de korte termijn. Op de lange termijn moet onze manier van energie opwekken en gebruik van energie veranderen om verspilling te beperken.

“De bewoner zei dat hij energiebesparende producten van de gemeente had gekregen, maar niet wist hoe hij die in zijn radiator moest aanbrengen.”

Er waren veel vragen, maar er was een bepaalde opmerking van een luisteraar die onze aandacht trok. Hij zei namelijk dat hij energiebesparende producten van de gemeente had gekregen, maar niet wist hoe hij die in zijn radiator moest aanbrengen. Dus vroeg hij of !WOON hem kan helpen. Deze vraag weerspiegelt dat de actie van de gemeente om gratis energiebesparende producten uit te delen de doelgroep bereikt, maar dat sommige mensen specifieke hulp of een plan van aanpak nodig hebben. Zoals bijvoorbeeld de inzet van lokale fix brigades, lokale klusjesmannen of -vrouwen of door de vrijwillige !WOON energiecoaches.

Ook een presentatie rond energie voor uw buurt?

Wilt u ook een presentatie rond energie en aardgasvrij voor uw buurt organiseren? Neem contact met ons op.

Energie besparen in uw woning

Artikel delen:

!WOON