Op stap met stadsdeelbestuurder Lotte Terwel

26 maart 2024

De medewerkers van Team Centrum maakten onlangs kennis met Lotte Terwel, bestuurder van stadsdeel Centrum. Zij kwam op werkbezoek. Het zonnige weer leende zich bij uitstek voor een wandeling door de buurt. We liepen langs wat panden waar we samen met de bewoners successen hebben geboekt. Uiteenlopend van geslaagde renovaties, verduurzaming, aanpak achterstallig onderhoud en toegankelijk wonen voor ouderen.

Lotte hecht er groot belang aan dat bewoners in het Centrum lang zelfstandig kunnen blijven wonen. Woningen die geschikt zijn voor ouderen, moeten zoveel mogelijk gelabeld worden. En daar waar het kan moet het aanbod ouderenwoningen worden uitgebreid.

Ook woningruil kwam aan bod. Vorige jaar moesten we nog naar de rechter omdat Lieven de Key niet wilde instemmen met een woningruil. Zie hiervoor het artikel dat wij eerder publiceerden. Erg jammer en onnodig dat corporaties daar soms zo moeilijk over doen. Woningruil is vaak één van de weinige mogelijkheden om aan een meer passende woning te komen.

Lotte toonde zich erg betrokken en bood aan om zich daar waar het kan in te spannen voor kwesties waar wij als !WOON op vastlopen. Wordt zeker vervolgd dus!

Vragen of hulp van !WOON nodig? Neem contact met ons op.

Artikel delen:

!WOON