Afscheid van Energiecoaches in Zaanstad

06 juni 2024

Vanaf 1 juli stopt het Energiecoachproject van !WOON in de gemeente Zaanstad. Op maandag 27 mei zwaaiden we alvast feestelijk onze energiecoaches uit in wijkcentrum Poelenburcht. Wethouder René Tuijn overhandigde bloemen aan alle aanwezige energiecoaches en sprak zijn grote waardering uit voor hun inzet en enthousiasme. “We zijn buitengewoon trots op de fantastische resultaten en de positieve impact die het Energiecoachproject heeft gehad in Zaanstad. Een welgemeend dankjewel aan alle energiecoaches voor hun passie en harde werk!”

Vele Zaanse huishoudens een lagere energierekening

Sinds de start in 2019 hebben bijna 30 enthousiaste vrijwillige coaches meer dan 600 adviesgesprekken gevoerd. Hiermee hielpen ze talloze huishoudens energie te besparen. Hoogtepunt was het jaar 2022, waarin totaal ruim 200 gesprekken hebben plaatsvonden. Ook stonden we meerdere keren op duurzaamheidsevents van de gemeente en van woningcorporaties Parteon en Rochdale, om bewoners persoonlijk te informeren en te betrekken hoe je energiezuinig kunt wonen.

De energiecoaches brachten hun deskundigheid naar woningen in Assendelft, Westzaan, Koog aan de Zaan, Wormerveer, Krommenie, Zaandam, Westknollendam en Zaandijk. Favoriete besparingsproducten onder de bewoners waren radiatorfolie, waterbespaarders en tochtwering. Dankzij deze bespaarproducten kunnen de huishoudens een jaarlijkse besparing van bijna 162.000 kg CO2 halen, goed voor lagere energierekeningen van in totaal € 183.000,- per jaar!

In Amsterdam en Zuid-Kennemerland gaat het energiecoachproject gewoon door en blijven we huishoudens adviseren over hoe zij zonder investering, toch energie kunnen besparen en het comfort in huis kunnen vergroten.

 

 

 

Om zoveel mogelijk bewoners te bereiken met het Energiecoachproject hadden we in Zaanstad geëxperimenteerd met green graffiti. Een duurzame manier van adverteren, waarbij met behulp van een sjabloon de uiting met water en een hogedrukspuit op straat wordt aangebracht.

Artikel delen:

!WOON