Couperusbuurt A’dam Nieuw-West [ontwikkelbuurt]

In de Couperusbuurt in Slotermeer gaat de gemeente samen met de woningcorporatie Stadgenoot flink investeren de komende jaren. Samen willen zij zich inzetten voor het verbeteren van de woningen, het verbeteren van sociale voorzieningen en om de buurtcohesie te versterken. Daarbij gaat het ook om verbeteren van de openbare ruimte,  het ruimtelijke groen en de parkeervoorzieningen.

Stand van zaken

De Couperusbuurt maakt onderdeel uit van het vernieuwingsgebied Slotermeer-Zuid. Eerder in 2009 werd het vernieuwingsplan vastgesteld. Stadgenoot had hier de ambitie om te gaan voor sloop/nieuwbouw van de kleine duplexwoningen in het gebied. Door de economische crisis en protesten van bewoners zijn de plannen toen niet door gegaan. De ambitie is om een nieuw plan voor de buurt te maken.  De vernieuwing van de woningen in Couperusbuurt door Stadgenoot start na 2020.

Net als de Lodewijk van Deysselbuurt en Dichtersbuurt, maakt ook de Couperusbuurt onderdeel uit van het onderzoek naar verdere vernieuwing van Slotermeer in het kader van het programma Ontwikkelbuurten en de nota Koers 2025.

!WOON is ook aanwezig in deze toegewezen ontwikkelbuurt en ondersteunt bewoners in hun wensen,  zorgen en ideeën. U kunt zich aansluiten bij het meedenknetwerk om mee te praten.

Op de website van de Gemeente Amsterdam is het mogelijk om het een en ander te volgen over de plannen, bijeenkomsten en inspraakavonden. Actuele informatie vindt u op de projectpagina van de gemeente.

!WOON zit ook in uw buurt: onze projectmedewerkers Hamid Bouz en Francis Bock staan voor u klaar. Projectmedewerker Ontwikkelbuurten Hamid Bouz is te bereiken per mail  of op het mobiele nummer 06-58879600. En Francis Bock is te bereiken per mail of op het mobiele nummer 06-58823772. Wij denken graag met u mee over uw wensen en zorgen.


Projectsoort:

Stadsdeel:

Verhuurder:

Stadgenoot

Adres/buurt:

Artikel delen:

!WOON